.
DE MELDKAMER NVD APP: BEVEILIGING IN EIGEN HAND

Belangrijke mededeling: voordat u de pincode aanvraagt moet u uzelf eerst met een geldig e-mail adres en een zelf gekozen wachtwoord als gebruiker registreren in de app. De onderstaande tekst is afkomstig vanuit de NVD website.

Mijn NVD App downloaden
Download de Mijn NVD App voor Android via Google play of via de App Store. Na het downloaden doorloopt u eenmalig de volgende stappen om uw app te activeren:

1. Open de app en klik op ‘Registreer nieuw account’. Hier voert u uw emailadres in en een zelfgekozen wachtwoord.
2. U ontvangt op het door u opgegeven emailadres een bevestiging met een link. Klik op de link om uw ‘Mijn NVD’ account te activeren.
3. Open de app en login met het email adres en wachtwoord dat u zojuist heeft gekozen.
4. Er verschijnt een scherm waarin u wordt gevraagd om uw: ‘ID code’ en ‘pincode’ om uw aansluiting te koppelen aan uw account. Daarvoor heeft u nodig:
5. Uw ‘ID-code’ is het nummer van uw ‘code identificatie kaart’ zonder de lettercombinatie.
6. Uw pincode kunt u opvragen op ma t/m vrij tussen 08:00 en 18:00 via onze klantenservice 0235414414

Altijd en overal controle en beheer van uw alarmaansluiting met Mijn NVD App
Voortaan heeft u met de Mijn NVD app, via uw smartphone snel en eenvoudig inzicht in de status van uw beveiligingssysteem op de Alarm- en Servicecentrale van NVD, waar u ook bent. Met de Mijn NVD App kunt u gratis in de beveiligde omgeving van onze particuliere alarmcentrale, uw alarmaansluiting bij NVD controleren en beheren.

Controle op de status van uw beveiligingssysteem
Staat uw beveiligingssysteem in- of uitgeschakeld? Het is mogelijk dat u niet zeker weet of het beveiligingssysteem is ingeschakeld. Met deze functie kunt u direct controleren wat de status is van uw aansluiting(en) op de NVD Alarm- en Servicecentrale. Of het nu gaat om uw alarmsysteem of brandmeldcentrale, u heeft direct inzicht.

Contactpersonen
Het kan zijn dat een van de contactpersonen die u heeft aangegeven als waarschuwingsadres tijdelijk onbereikbaar is, bijvoorbeeld vanwege een vakantie. Met de functie ‘Contactpersonen’ kunt u eenvoudig contactpersonen tijdelijk afmelden tijdens afwezigheid. Gedurende de geselecteerde periode wordt de betreffende contactpersoon dan niet gebeld bij calamiteiten. Daarnaast kunt u de belvolgorde bij de NVD Alarmcentrale aanpassen als de namen met donkere letters zijn weergegeven.

Pushmeldingen
Nieuw in dit handige hulpmiddel is de mogelijkheid om push- of sms-berichten te ontvangen bij technische meldingen, verboden uitschakelingen en te late inschakelingen.

De via Google Play of App Store verkrijgbare app biedt op een beveiligde manier controle en beheer over de communicatie tussen het alarmsysteem en de Alarm- en Servicecentrale van NVD Beveiligingen. Met de nieuwste versie krijgen gebruikers ook meldingen van technische storingen op hun mobiele telefoon. Ook wordt de gebruiker gealarmeerd als het systeem te laat of te vroeg wordt in- of uitgeschakeld (indien gebruikt wordt gemaakt van roostertijdbewaking). Voorheen werd de gebruiker gebeld door een centralist. Dat hoeft niet meer dankzij de nieuwe functionaliteit. Er wordt nu alleen nog gebeld, wanneer niet binnen dertig minuten wordt gereageerd op een technische melding.

Wanneer ontvang ik een push-/sms bericht?
Bij technische meldingen, verboden uitschakelingen en te late inschakelingen wordt een push-/sms-bericht verstuurd. Bij een melding van inbraak, overval of brand ontvangt u geen push-/sms-bericht en wordt u meteen gebeld.

Krijg ik een push-/sms-bericht bij inbraak, overval of brand?
Nee, bij een melding van inbraak, overval of brand wordt u meteen gebeld.

Word ik als ik een push-/sms-bericht krijg ook gebeld?
U krijgt bij een tijdsoverschrijding of een technische melding eerst een pushbericht/sms. Als de melding na een half uur nog steeds actief is, wordt u gebeld.

Alarm
Het kan natuurlijk een keer gebeuren dat het alarm per ongeluk afgaat. U wilt het alarm dan zo snel mogelijk weer uitschakelen. Voorheen moest u contact opnemen met de NVD Alarmcentrale. Met deze functie kunt het alarm zelf afmelden.

Let op: indien het onverhoopt niet mogelijk is om het alarm zelf af te melden via de Mijn NVD App, dan heeft de NVD Alarmcentrale het alarm al ontvangen. Neem in dit geval altijd telefonisch contact op met de NVD Alarmcentrale en houdt uw codekaartnummer bij de hand om het alarm alsnog te kunnen afmelden.

Historie
In de historie worden alle in- en uitschakelingen en meldingen geregistreerd. Met deze functie beschikt u altijd over de meest actuele informatie van uw alarmaansluiting. Op het moment dat er een calamiteit is, kunt u via de Mijn NVD App direct met de centralist mee kijken om de melding te verifiëren en het actiepatroon te bepalen.

.